Monthly Archives: December 2012

De Craciun all I want is you

Decembrie, luna cadourilor. Pregatiri. Meniuri. Recipiente din sticla, recipiente din plastic. Recipiente toxice, recipiente ecologice. Tacamuri din inox, tacamuri din plastic. Pungi de carton, pungi de hartie, pungi normale. Pungi reciclabile. Oferte, reduceri, pacaleli. Mall, hypemarket, piata Flavia, piata Aurora, piazza din calatorie din care voi pune poze pe Facebook. Haine, multe haine. Pantofi, multi pantofi. Copii, adulti, batrani. Gagici, prietene, sotii, soacre, amante. Mame, surori, tati, frati.

Masini, trenuri, tramvaie, autobuze, firobuze, autocare, biciclete. Coada la paine, coada la ciocolata, coada la carne, coada la Auchan. Nervi, tipete, urlete. Copii plangand, oameni mari injurand. Cetateni dubiosi colindand. Muzica de Craciun peste tot. Wham, Fuego, Mariah Carey, Hrusca. Radio, Ipod, laptop, televizor, internet. Rosu peste tot. Mos Craciun in rosu, in violet, in verde, in alb. Mos Craciun viu, Mos Craciun din ciocolata, Mos Craciun din plastic, Mos Craciun din salata de bouef.

Cadouri, multe cadouri. Utile, inutile. Masinute, papusi, pantaloni, bluze, bomboane, saloane, televizoare, tablete. Sticle de tuica, sticle de bere, sticle de vin, sticle de whisky.

Porci taiati, porci salvati, Caltabos, sangerete, toba, carnati, jumari, slanina. Chiftele, ficatei, snitele. Ciorbe, supe. Sarmale din carne de porc, din carne de vita, din carne de curcan. Sarmale din carne de ren.

De Craciun suntem mai buni, am nevoie de un colebil, cine m-a pus sa mananc atata, cine m-a pus sa beau atata, nu mai am bani, aglomeratie (“in ce tara traim?”), unde mergem de Revelion?, va dorim sarbatori imbelsugate.

S-au indragostit de Craciun, s-au imbatat de Craciun, si-a omorat vecinul de Craciun, si-a aruncat o petarda in ochi de Craciun.

Multumim, Mariah Carey.

 

Cei mai buni din 2012

Cand faci echipe “ideale”, partea frustranta este ca ele nu vor juca niciodata. Partea frumoasa este ca nimeni nu-ti poate fura fantezia. Cum ar fi daca Ronaldo si Messi ar juca impreuna in aceeasi echipa? :)

Partea si mai incitanta este ca niciodata nu vei ajunge la o concluzie comuna cu prietenii (sau cu dusmanii) tai. Indiferent de realizarile unui fotbalist, intotdeauna apare elementul subiectiv. Mai ales la un nivel inalt, unde diferenta este facuta de un moment de geniu, de noroc sau de o decizie a arbitrilor…

2012 a fost un an frumos, in care Spania a dominat la nivel de nationala si a luat, prin Atletico, doua trofee de club (Europa League + Supercupa). Mi se pare logic ca Primera sa predomine intr-un 11 ideal al anului.

Casillas – Lahm, Ramos, Pique, Alba – Iniesta, Xavi, Pirlo – Ronaldo, Falcao, Messi.

 

 

Ne dati (in ziar) ori nu ne dati?

Un ziarist spaniol a facut o dezvaluire sen-za-tio-na-la. Dupa conferinta de presa premergatoare meciului cu Espanyol, Jose Mourinho si un asistent de-al sau l-au luat deoparte si, in cadru neoficial, i-au zis cateva “de bine”. Printre altele, ca e ziarist de “rahat” plus altele asa, intre “baieti de baieti”.

Bun, sunt departe de a fi un fan al lui Mourinho, dar ma-ntreb cat de etic este sa publici o discutie in cadru neoficial? Dincolo de mojicia lusitanului, demersul gazetarului mi se pare incorect. Sunt curios daca l-ar fi luat de guler vreun antrenor de la Extremadura ar fi fost la fel de virulent si ar fi demascat in public acel incident…

E la moda sa dai in Mourinho, stiu. Insa zilnic au loc “n” discutii intre oficiali, antrenori, jucatori, pe de o parte, si jurnalisti, pe de alta parte. Exista frustrari de ambele parti, insa mereu trebuie sa existe echilibru in astfel de polemici.

Pana la urma, din evenimentul acesta ce invatam? Ca si “dincolo” exista scandaluri. Si, ca de obicei, nu stim sa invatam decat din rele…