18ianblog

Și polițiștii pot fi faini

Nu știu cine se ocupă de pagina de facebook a Ministerului Afacerilor Interne, dar e foarte mișto. Nu știu nici a cui a fost ideea de a schimba modalitatea de comunicare, însă mutarea a fost una extrem de inspirată.

Treaba cu Smiley și ”pierdut buletin” a devenit virală, o știe cam oricine are treabă cu facebook-ul. Însă pagina (găsibilă aici: https://www.facebook.com/ministeruldeinterne ) are mai multe lucruri faine și strălucitoare. Sigur, dacă luăm treaba la bani mărunți nu e mare scofală. În mod normal, așa ar trebui să fie într-o societate din secolul 21. Însă noi, obișnuiți cu limbajul scorțos, de lemn ignifug, nu avem cum să fim încântați la ideea că poate exista și alt tip de comunicare.

În general, ideea de poliție dă frisoane și evocă birocrație, conservatorism și represiune. Repet, nu știu a cui a fost ideea de a relansa comunicarea în M.A.I., dar omul știe ce face. Pentru că ”omul de rând” de asta are nevoie din partea unei autorități. De informație, de empatie, de deschidere, de simpatie și siguranță.

Sper că treaba va continua și acest tip de abordare se va prelungi și ”în teritoriu”. Sigur că niște chestii haioase distribuite pe facebook nu rezolvă crimele sau fărădelegea, dar e bine să știi că există și oameni care vor să facă treabă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>