Ți se rupe de cazul Vișinescu? Pe bune?

Am constatat că sunt destule postări în această perioadă pe tema Vișinescu. Multe persoane s-au arătat oarecum obosite și ofuscate de acest subiect. Ceva gen ”bă, ce ne mai interesează ce a fost în anii cincizeci, who cares, la ce ne mai ajută acum?” ori ”ce contează că îl condamnați pe ăsta la 80 și ceva de ani, dar pe ăialalți de ce nu îi ia?”.

Sub rezerva că încă, din punct de vedere al justiției nu s-a dat un verdict definitiv, deci tehnic vorbind omul este încă nevinovat, să demontăm puțin aceste imbecilități venite chiar și din partea unor persoane extrem de tinere.

1. Faptul că alte persoane din acea perioadă nu sunt cercetate nu are nicio relevanță. E ca și cum ai zice că un ins care a înjunghiat mortal o femeie nu mai trebuie condamnat doar pentru că există ”n” criminali în serie care nu au fost prinși! Sau că un tip care circulă cu 130 de kilometri la oră nu trebuie amendat deoarece sunt șoferi care au trecut de 150 la oră și nu au fost opriți.

2. Primele instanțe au constatat că personajul a săvârșit ”infracțiuni de tratamente neomenoase”.  O simplă căutare pe google va releva zeci de mărturii legate de faptele lui Vișinescu. Vi se par o floare la ureche toate treburile astea?

3. Vârsta nu are nicio relevanță. Dacă avem așa milă de bătrâni, eu zic să-i lăsăm pe toți cei cu vârsta de peste 70 de ani să fure!

4. Dragi pacifiști și miserupiști, cum ați fi reacționat dacă la pușcăria din Rm. Sărat ar fi fost deținute, din motive politice, rude de-ale voastre? Cam cum v-ar fi pasionat subiectul dacă bunicul vostru ar fi murit în penitenciar, de inaniție ori fiindcă nu ar fi fost îngrijit corespunzător din punct de vedere medical? Sau dacă ați fi auzit că bunicul ar fi fost bătut zilnic?

Se uită ușor și foarte repede o perioadă din cauza căreia și astăzi sunt dereglați ca societate. Iar ca acești miserupiști să aibă o vedere completă asupra situației, le-aș propune un exercițiu de imaginație. Să se gândească la faptul că într-o noapte ar fi ridicați din casă fără niciun motiv, ar avea parte de un simulacru de proces doar fiindcă au alte păreri politice, ar sta câțiva ani doar cu arpacaș și ar fi bătuți sistematic și nu ar ști dacă vreodată se vor întoarce acasă. E mișto senzația?

3 thoughts on “Ți se rupe de cazul Vișinescu? Pe bune?

  1. La ce te astepti cand apar propuneri precum scoaterea istoriei din randul materiilor scolare? Asta in conditiile in care in scoli se pune in continuare accentul pe Mircea Cel Batran, Stefan Cel Mare, Cuza, iar perioada postbelica este toata cuprinsa intr-o singura ora la liceu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>